Apteka zdrowego i szczęśliwego człowieka

Terapia ortomolekularna spowalnia, a nawet odwraca proces starzenia się organizmu, i pozwala cieszyć się długim życiem w doskonałym zdrowiu. Twórcą medycyny ortomolekularnej jest wybity amerykański naukowiec, podwójny noblista profesor Linus Pauling.

Medycyna ortomolekularna opisuje praktykę leczenia i zapobiegania chorobom przez dostarczenie organizmowi wystarczająco wysokich ilości składników odżywczych, które są dla niego naturalne.

Od wieków ludzkość szuka tajemniczej fontanny młodości, która pozwoli im wyglądać i czuć się młodo przez tak wiele lat jak to tylko możliwe. Tą tajemniczą fontanną młodości są naturalnie występujące składniki odżywcze takie jak witaminy, minerały i pierwiastki śladowe. Kiedy zostaną zastosowane w wystarczająco wysokich dawkach, mogą spowolnić, a nawet odwrócić proces starzenia się Twojego organizmu, i pozwolić Ci cieszyć się długim i pięknym życiem w doskonałym zdrowiu.

Często przyjmujemy suplementy witaminowe i mineralne, i nie widzimy praktycznie żadnej pozytywnej różnicy. Nic dziwnego, ilość witamin i minerałów obecna w najpopularniejszych suplementach jest tak niska, że nie są one w stanie spowodować żadnej zmiany.

Czy kiedykolwiek próbowałeś osłodzić herbatę trzema ziarenkami cukru?

To dokładnie tak, jakbyś chciał spowodować, że będziesz wyglądał i czuł się lepiej przyjmując popularne suplementy, które możesz dostać w aptece.