Dom Dziecka nr 12

Dom Dziecka nr 12 - Na ulicy Tarczyńskiej, na warszawskiej Ochocie mieści się budynek domu dziecka. Zdecydowana większość podopiecznych ma nieuregulowaną sytuację prawną w związku z czym skazana jest na pobyt w placówce, bez szans na adopcję przez inne rodziny. Panie wychowawczynie wraz z dyrekcją robią wszystko, co w ich mocy, by dzieciaki czuły się tam jak najlepiej i dostały wszystko to, co potrzebne jest do rozwoju.

Dom Dziecka nr 12 - Ponieważ dzieci nie mają zgód na publikowanie wizerunku w Internecie, nie możemy pokazać uczących się podopiecznych. Dzieci i młodzież mają do swej dyspozycji kilka stanowisk komputerowych, tak jak i w innych ośrodkach powieszone są również plakaty, a dodatkowo pani Dominika, która została koordynatorem projektu w placówce, dba o to, by dzieci systematycznie uczyły się na platformie internetowej.

Dom Dziecka nr 12 - Poza budynkiem do dyspozycji domu dziecka jest także duży teren zieleni, który umożliwia bezpieczną zabawę na powietrzu. Bardzo się cieszymy, że udało nam się dotrzeć do tej placówki i mamy nadzieję, że uda nam się owocnie współpracować.

Dom Dziecka nr 12
ul. Tarczyńska 27