Ognisko Wychowawcze "Bielany"

Ognisko Wychowawcze "Bielany" jest pierwszym które, odwiedziliśmy z Fundacją.

Dzięki gościnności ogniska pedagodzy z bielańskich szkół zbierają się tam raz na jakiś czas, aby omówić bieżące problemy i istotne kwestie. Nam udało się już wcześniej nawiązać kontakt z cudowną pedagog Anią Olankowicz, która zaprosiła nas jako gościa specjalnego. Poprzez to spotkanie otworzyły się dla nas bramy szkół oraz Ognisk Wychowawczych im. Kazimierza Lisieckiego "Dziadka".

Z koordynator, panią Alicją Sołtyką-Kamińską, jesteśmy w bliskim kontakcie, będziemy wspólnie realizować projekt konkursu. Przede wszystkim jednak cieszymy się, że dzieci z okolic ul. Broniewskiego 56a mogą bezpłatnie uczyć się języka angielskiego i matematyki.

Ognisko Wychowawcze "Bielany" - Na Bielanach w "Dziadkowym" ognisku wolny czas spędza kilkudziesięciu podopiecznych. Mogą tu z pomocą przemiłych wychowawczyń odrobić prace domowe, nauczyć się odpowiedzialności za wspólne dobra oraz pobawić się, grać w gry czy uczestniczyć w zajęciach dodatkowych.

Ognisko Wychowawcze "Bielany" - W ciszy i skupieniu wychowankowie mogą podszkolić swój angielski i potrenować matematykę, a wszystko na stanowiskach komputerowych, gdzie działają ufundowane przez Fundację Petrus kursy. Dzieci mogą wyrównać swój poziom, dowiedzieć się nowych rzeczy i w przyjemny sposób spędzić czas. Nauka łączona z zabawą przynosi najlepsze efekty.

Ognisko Wychowawcze "Bielany" - Panie wychowawczynie dbają wraz z dziećmi i młodzieżą o przytulna atmosferę, w ognisku można się poczuć jak w wymarzonym domu.

Ognisko Wychowawcze "Bielany"