Ognisko Wychowawcze "Muranów"

Ognisko Wychowawcze "Muranów" mieści się w ogromnym mieszkaniu w kamienicy.

Dzieciaki mają tam dużo radochy z powodu zarówno świetnej opieki, jak i dużej przestrzeni do zabaw. W tej placówce pomagać nam będzie pani Hanna Przybińska wraz z koleżankami. Podczas spotkania miło było usłyszeć o pomocy sąsiadów i okolicznych mieszkańców, którzy chcą przyczyniać się do poprawy funkcjonowania placówki, a także o nowej inicjatywie jaką jest sala dla rodziców z maluszkami.

Żywimy nadzieję, że dzieci skorzystają z kursów i będą z przyjemnością bawiły się z krówką Mini Mu.

Ognisko Wychowawcze "Muranów" - W Ognisku Wychowawczym "Muranów" przebywa na co dzień duża grupa dzieci i młodzieży. Do ich dyspozycji jest wiele sal, w tym tak zwane "uczelnie", duża sala zabaw ze stołem do ping-ponga, mniejsze pomieszczenie dla najmłodszych, część jadalna, pokój to terapii indywidualnej i pewnie różne inne zakamarki, których nie zwiedziliśmy. W korytarzu naprzeciw drzwi wejściowych zawisł plakat informujący o naszym projekcie.

Ognisko Wychowawcze "Muranów" - Zanim podopieczni zasiądą do komputerów, Panie wychowawczynie wprowadzają login i hasło oraz pomagają wybrać odpowiedni kurs i lekcję mniej zdecydowanym, część dzieci jednak już zdążyła dosyć dobrze poznać program i wiedzą co mają robić.

Ognisko Wychowawcze "Muranów" - Tak jak widoczny na zdjęciu chłopiec, uczniowie mogą podszkolić swój angielski i matematykę poprzez zabawę z Mini Mu. Niektórym idzie bardzo sprawnie, część potrzebuje więcej czasu, aby przyswoić nowe słówka i zwroty. Ważne jest, że próbują swych sił.

Ognisko Wychowawcze "Muranów"