Ośrodek Wspomagania Rodziny

Ośrodek Wspomagania Rodziny - Na ulicy Gagarina w Warszawie znajduje się jedno z mieszkań filialnych Ośrodka Wspomagania Rodziny. Jest to wyjątkowo wygodne miejsce, gdyż podopieczni wychowują się w bardzo dużym lokalu. Jest tam przytulnie, panuje rodzinna atmosfera, wszyscy dobrze się znają i uczą się wzajemnego szacunku. W jednym z pokojów na dużej tablicy korkowej wśród zdjęć, prac z plastyki i innych pamiątek został powieszony plakat informujący o przystąpieniu placówki do projektu Fundacji.

Ośrodek Wspomagania Rodziny - Najmniejszy pokoik jest jednocześnie pracownią komputerową i tu dzieci czy młodzież mogą skorzystać z programów do nauki języka angielskiego i matematyki. Bardzo miło patrzeć, jak dzieci z przyjemnością się uczą.

Ośrodek Wspomagania Rodziny - Podopieczni najchętniej zasiadają do nauki w grupie, bawią się przy tym i powtarzają słówka. Bezkonkurencyjną formą nauki zdaje się być kolorowanie. Zarówno dziewczynki, jak i chłopcy są mocno ożywieni dyskutując o tym, co jaką powinno mieć barwę.

Ośrodek Wspomagania Rodziny - Radością dla naszych serc jest obserwowanie, jak grupa dzieci wspólnie rozwiązuje trudniejsze zadanie. Forma nauki poprzez zabawę (i to na komputerze to) zdecydowanie to, co dzieci wolą od ślęczenia nad zeszytami. Jest w ekranie jakaś magia, którą to pokolenie chłonie bez opamiętania.

Ośrodek Wspomagania Rodziny
ul. Gagarina 27