Szkoła Podstawowa nr 223

Szkoła podstawowa nr 223 jest dość dużą placówką, niestety pomimo sporej gromadki podopiecznych wciąż są problemy z połączeniem internetowym.

Nic, że szkoła ma pracownię komputerową, chciałaby korzystać w pełni z pomocy dydaktycznych online – wytyczne są wytycznymi, przetarg wygrany na dostawę mediów, a efekt jest taki, że z łącznością są ciągłe problemy. Brak światłowodów w okolicy... A przecież to północna część Warszawy, Bielany, nieopodal stacja metra. Mamy nadzieję, że wraz z przemiłą panią dyrektor i pracownikami szkoły uda nam się jakoś rozwiązać trapiący problem.

Szkoła Podstawowa nr 223 - W Szkole Podstawowej nr 223 z Oddziałami Integracyjnymi, na warszawskich Bielanach zorganizowana została akcja "Zima w mieście". Dzieci przebywające w świetlicy podczas roku szkolnego oraz te, które podczas ferii przychodzą do placówki, mogą uczyć się na platformie Mini Mu.

Szkoła Podstawowa nr 223 - Kolorowe plakaty wiszą przy wejściach, tak aby zarówno rodzice, jak i dzieci mogli przeczytać informację o uczestnictwie w projekcie "1-2-3-4 Czas na polskie szkoły"

Szkoła Podstawowa nr 223 - Żeby dostać nagrodę – czyli czas wolny przed komputerem, trzeba wziąć udział w przynajmniej jednej lekcji języka angielskiego lub matematyki.

Szkoła Podstawowa nr 223 - Niełatwo jest skupić się, kiedy wokół mnóstwo bodźców. Dzieci mają słuchawki, aby lepiej koncentrować się na swojej lekcji.

Szkoła Podstawowa nr 223 - Uczniowie grzecznie siedzą i uczą się, postępując zgodnie z instrukcjami wirtualnej nauczycielki.

Szkoła Podstawowa nr 223 - Zajęcia organizowane są w kilku grupach. Kiedy jedna z nich skończy, do biurek siada następna.

Szkoła Podstawowa nr 223
ul. Kasprowicza 107