Wojewódzki Szpital Dziecięcy im. prof. dr. med. Jana Bogdanowicza

Wojewódzki Szpital Dziecięcy im. prof. dr. med. Jana Bogdanowicza - Szpital na ul. Niekłańskiej w Warszawie znajduje się w olbrzymim budynku i ukrywa wiele niezgłębionych przez nas korytarzy. Nieopodal wejścia na pierwszym piętrze znajduje się biblioteka, która jest dostępna dla wszystkich dzieci przebywających w placówce. Z kolorowego korytarza widać drzwi, na których zawisł nasz fundacyjny plakat. Bardzo serdeczna pani dyrektor wyznaczyła do opieki nad projektem właśnie panią bibliotekarkę, która z chęcią pomaga dzieciom w obsłudze kursów.

Wojewódzki Szpital Dziecięcy im. prof. dr. med. Jana Bogdanowicza - Po wejściu za kolorowe drzwi ukazuje się sala, w której są stoły i całe mnóstwo regałów ze stosami książek. Aż same się proszą o przeczytanie – piękne okładki, ciekawe tytuły – jest tam chyba wszystko, co młodym pacjentom potrzebne do nauki.

Wojewódzki Szpital Dziecięcy im. prof. dr. med. Jana Bogdanowicza - Za wysokimi szafami znajduje się kącik, który odgrywa kluczową rolę w naszym projekcie, czyli mała pracowania komputerowa z dostępem do Internetu. Dzieci mogą tam przyjść i w spokoju pouczyć się z krówką Mini Mu. Na regale powieszono nasz plakat, aby wszystkie dzieci i ich rodzice wiedzieli o przystąpieniu szpitala do projektu.

Wojewódzki Szpital Dziecięcy im. prof. dr. med. Jana Bogdanowicza
ul. Niekłańska 4/24